Lokalna samouprava

Istorijski dan: Otvoren Istočni krak Koridora 10

Danas je u prisustvu ogromnom broja zvanica, predsednika Republike Bugarske Bojka Borisova, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, kompletne Vlade Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano otvorio kompletno završen Istočni krak Koridora 10 od Niša do granice sa Bugarskom. Zahvaljujući ovoj deonici, od Beograda do Gradine moći će da se stigne za tri sata, uz to, bezbednost će biti neuporedivo veća nego do sada jer je izbegnuta Sićevačka klisura, jedna od crnih tačaka sa najviše tragičnih nezgoda.

Fotografija – Koridori Srbije/RTV Caribrod

Pogledajte kako je izgledala kompletna ceremonija u videu TANJUG-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju kazao je da je ovo istorijski dan za Srbiju i pozvao sve one mlade ljude koji su trbuhom za kruhom napustili zemlju, da polako razmišljaju o povratku u Srbiju. 

-Istočni krak je žila kucavica – tranzitni koridor koji spaja Istok i Zapad. Gradićemo, bez prestanka, da bi ova zemlja bila bolja, da bi imali više posla, više radnika, investicija, da bi sve to, taj čarobni krug ulaganja u sopstveni rast, bio završen, i da bi mogli da kažemo, i to vrlo brzo, da jesmo stvorili najlepšu zemlju na Balkanu-poručio je predsednik Vučić. On se u svom obraćanju zahvalio svima koji su učestvovali u ovom izuzetno značajnom i zahtevnom poduhvatu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

“Sutra je važan i najlepši dan za Srbiju! Puštanjem u saobraćaj istočnog kraka Koridora 10 biće završena izgradnja kompletnog drumskog Koridora 10 kroz Srbiju.”

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker