Korona virus

Ispred kovid ambulante bez redova i čekanja

Na današnji dan registrovano je ukupno 16 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih  lica sa područja okruga (Pirot 11, Dimitrovgrad /, Bela Palanka / i Babušnica 5), i danas je preminulo još jedno  lice u Opštoj bolnici Pirot. Danas  je  poslato 28 uzoraka briseva na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu.

kovid ambulanta pirot

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 2924 osoba: u Pirotu 1812, Babušnici 334 , Beloj Palanci 476, Dimitrovgradu 302. Od početka epidemije do danas registrovano je 120 umrlih lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 06.01.2021. preminulo je 91 lice u Opštoj bolnici Pirot.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 54 lica a ukinuta za 48 (potvrđeni i kontakti).

Juče u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je ukupno 250 pregleda od kojih su 44  prvih i 206 kontrolnih (17% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leči se 54 bolesnika (37 iz Pirota, 9 iz Dimitrovgrada, 5 iz Babušnice, 3 iz Bele Palanke).

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE JOŠ UVEK  VISOK!!! POSTEPENO SE SMANJUJE BROJ OBOLELIH

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker