Dimitrovgrad

Ispod dečje garderobe sakriveni autodelovi, satovi i nakit

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu Gradina otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja autodelova i setova muških i ženskih satova, nakita i pozamanterije. Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen „folksvagen šaran“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je ka Nemačkoj putovala šestočlana porodica bugarskih državljana. Na istom graničnom prelazu pre nekoliko dana zaplenjeno je preko 1.000 satova i nakita od bižuterije koje je pokušao da prokrijumčari vozač jednog kombija.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje 44-godišnji vozač rekao je da sa sobom nose samo lični prtljag, negodujući što su baš oni odvojeni za pregled, jer putuju sa troje male dece, njegovim unucima.


Međutim, ispostavilo se da takva reakcija vozača nije bila bezrazložna, jer je ispod brojnih kofera i torbi u prtljažniku carinik najpre pronašao nove autodelove za „folkvagen šaran“ – set za kvačilo (lamelu, korpu, druk lager i plivajući zamajac).

Pored toga ispod kutija sa neprijavljenim autodelovima pronađeno je i 13 muških i ženskih setova satova, nakta i pozamanterije robnih marki „roleks“ i „luj viton“.

Pretpostavlja se da je reč o kvalitetnim kopijama satova, narukvca, novčanika, naočara i kaiševa pomenutih brendova, čime se povređuje njihovo pravo intelektualne svojine.

Neprijavljena roba je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnoim sudom.

Izvor
Izvor: Carina Srbije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker