Lokalna samouprava

Ispitivanja podzemnih voda ispod Regionalne deponije pokazala da je voda zadovoljavajućeg kvaliteta

Nakon postavljanja pijezometarske mreže oko regionalne deponije Pirot koja ima funkciju  kontrole kvaliteta podzemnih voda, dana 28.08.2018. godine izvršeno je uzorkovanje podzemnih voda sa pet pijezometara od strane ovlašćene laboratorije „Anahem“ iz Beograda, kazao je Nenad Đorđević, stručnjak Regionalne deponije Pirot zadužen za životnu sredinu.

-Danas je dostavljen Izveštaj o ispitivanju br. 18082811 u čijem zaključku se navodi sledeće: „Rezultati ispitivanja pokazuju da su vrednosti u uzorcima vode na području JKP „Regionalna deponija Pirot“ Pirot manje od vrednosti propisanih Uredbom o programu sistematskog praćenja kvaliteta zemljišta, indikatorima za ocenu rizika od degradacije zemljišta i metodologiji za izradu remidijacionih programa-kažu u deponiji-kaže Đorđević.

Na osnovu dobijenih rezultata ispitivanja u ovom trenutku se može konstantovati da je kvalitet podzemnih voda na teritoriji Regionalne deponije Pirot na zadovoljavajućem nivou, odnosno da je izolaciona podloga samog tela deponije u dobrom stanju i da ne postoji negativan uticaj na podzemne vode.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker