Sport

Iskusni internacionalac pojačava pirotske košarkaše

Najnovije pojačanje KK Pirota je krilni centar Predrag Kosanović, koji je od 2006. do 2012. godine igrao na Kipru i Grčkoj, saopštio je ovaj klub koji se takmiči u najvišem rangu takmičenja od svih pirotskih klubova.kk pirot na treningu

Kosanović je rođen 1976. godine, visok je 203 centimetara. Poslednju sezonu je odigrao za BKK Radnički, a pre Grčke, od 1996. do 2006. godine igrao je za Vojvodinu, kraljevačku Slogu, beogradski Lavove 063, OKK Beograd i Atlas banku.

-Svestranost igre i izuzetne atletske sposobnosti Kosanovića su ono što je ekipi “Pirota” bilo najpotrebnije, tako da sada ekipa sve svoje najjače karakteristike može da realizuje na najbolji način. Sada ostaje da se zamisli trenera Zorana Petrovića ostvare i na terenu-saopštio je KK Pirot.

KK Pirot je u prvom kolu novog prvenstva izgubio od ekipe Proletera iz Zrenjanina, koji slovi za jednog od najvećih favorita za ulazak u viši rang takmičenja. Pirotski košarkaši su Proleteru pružili izuzetno dobar otpor tako da se očekuje da će dolazak novog centra puno značiti za veoma perspektivni pirotski tim.

U subotu, 12. oktobra 2013. od 20 časova u sportskoj hali Kej KK Pirot igra svoju prvu utakmicu pred svojim navijačima u Drugoj muškoj ligi Srbije.

KK”Pirot” će nakon poraza u Zrenjaninu igrati za prvu pobedu u Drugoj ligi protiv “Radničkog” iz Obrenovca. Puno razloga za optimizam pred važnu utakmicu je da se ekupi u ponedeljak priključio dugo očekivani igrač koji treba da pokrije poziciju ispod koša.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker