Lokalna samouprava

Ireli ubrzo počinje sa gradnjom pogona u Pirotu

Danas su u Svečanoj sali opštine Pirot potpisani ugovori o izgradnji novog pogona kompanije “Ireli” u okviru Slobodne zone Pirot. Vrednost investicije je oko milion evra, a vlasnik kompanije koja pravi drvene igračke za čuveni svetski lanac IKEA Ivan Ivanov, kazao je da će za početak biti zaposleno dvadesetak radnika, ali će ta brojka brzo dostići pedeset, a u zavisnosti od uspešnosti poslovanja i mnogo veću brojku.

_ACA6022_resize

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je veoma važna činjenica da je “Ireli” kupio zemljište u Pirotu kako bi pokrenuo proizvodnju, što je redak slučaj, jer gradovi u Srbiji obično poklanjaju investitorima zemljište kako bi ih “namolili” da investiraju.

-Ovo je signal da je Pirot zaista dobra sredina za investitore. Kompanija “Ireli” već je naručila mašine, kupila je za oko 150.000 evra zemljište, a isto toliko uplaćeno je i na račun budžeta opštine Pirot, tako da je on sad vlasnik zemljišta u našoj Industrijskoj zoni i očekujemo da do kraja leta počne sa proizvodnjom. Takođe, dobro je da su angažovane naše lokalne građevinske firme, biće zapošljeni naši sugrađani, Šumsko gazdinstvo će imati prihode jer će od njih biti nabavljana sirovina, odnosno drvo, tako da se ja nadam da će “Ireli” širiti proizvodne kapacitete. Takođe, ovo praktično znači da je ovo početak revitalizacije drvne industrije u Pirotu-kazao je Vasić.

Ivan Ivanov je kazao da je njegova kompanija imala odličnu podršku od lokalne samouprave u Pirotu, bez koje bi teško ušla u realizaciju investicije.

-Zahvaljujem se opštinskoj organizaciji i administraciji u Pirotu, koja nam je od početka pomagala i uputila nas kako da najbrže pokrenemo izgradnju pogona u Pirotu-kazao je Ivanov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker