Piroćanac na Menhetnu

Podelite

Naš sugrađanin Bojan Ćirić koji već godinama živi u Njujorku i radi za najveću svetsku konsultantsku firmu Deloitte, nedavno je postao deo Senior Menadžment tima ove kompanije. Bojan pruža strateške konsultantske usluge u oblasti informacionih tehnologija najvećim svetskim finansijskim institucijama, uključujući i čuvene banke sa Wall Street-a. Iako ima kancelariju na 42. spratu čuvenog i prestižnog Rokafeler Centra, kako sam kaže u njoj vrlo retko boravi. 

 

Bojan je rođeni Piroćanac, gde je odrastao i završio Osnovnu školu “Sveti Sava” i Gimnaziju kao vukovac, a nakon toga i Fakultet Organizacionih Nauka Univerziteta u Beogradu kao najbolji student generacije. Nakon dugogodišnje uspešne karijere u nekoliko domaćih vodećih informatičkih firmi  usledio je poziv za Ameriku.

-Konsultantski posao je atraktivan i prestižan, ali je i  vrlo naporan i stresan, kako fizički, tako i psihički. Gotovo stalno na putu, avion i hotel vam postanu druga kuća, a izmedju toga rešavate kompleksne probleme klijenata koji vaše usluge skupo plaćaju, pa su time i očekivanja od vas jako velika-kaže Bojan za Pirotskevesti.rs.

Po njegovim rečima, kada je nakon veoma uspešne karijere u Srbiji dobio ponudu za rad u SAD, prevagnula je želja da se u profesionalnom i svakom drugom smislu ide dalje.

-Kada sam dobio poziv, a nakon nekoliko rigoroznih intervjua i ponudu za posao, supruga i ja bili smo u dilemi da li da se odlučimo na taj korak ili ne. Mi smo imali odlične poslove i udoban život u našoj zemlji, ali prevagnula je želja da se ide dalje, da se iskoriste sve mogućnosti koje ovakva jedna ponuda pruža. I onda sam sa tri kofera sleteo na JFK aerodrom, a par meseci kasnije pridružila mi se supruga sa decom i tako je počela naša američka avantura.

Ćirić: Na kraju opstaju oni koji se brže oporave od neuspeha i ustanu pre drugih

Iako sad može da kaže da iza sebe ima uspešnu karijeru, put do uspeha nimalo nije bio lak.

-Dolazak u Ameriku, pogotovo Njujork, koji jeste u neku ruku „centar sveta” nije bio nimalo lak. Ovo je mesto sa najjačom konkurencijom na svetu, svi žele da ovde dođu, da se oprobaju sa najboljima i da ostvare svoj američki san. Ja sam imao puno uspeha, ali i poneki neuspeh,  koji je pre ili kasnije neminovan u krajnje zahtevnom okruženju u kome radim. Mogu da kažem da sam mnogo više naučio iz svojih neuspeha nego iz uspeha, jer posle uspeha se osećaš dobro i čovek se opusti, a neuspeh je taj koji te tera na preispitivanje kako i šta dalje i čini te boljim. I na kraju opstaju i ostaju oni koje se brže oporave od neuspeha i ustanu pre drugih. Moram da naglasim da je podrška porodice tu ključna i ja sam srećan što je imam-priča Ćirić za Pirotskevesti.rs

 

Bojan Ćirić: Pirot je postao pravi moderan grad

Iako sa one strane okeana, Bojan prati dešavanja u Pirotu, pa čak i aktivno učestuje u nekim razvojnim prijektima, poput razvojne IT strategije za Pirot.  Takođe svake godine provodi deo odmora u Srbiji i pritom je je Pirot nezaobilazna stanica.

-Pirot je moj grad, a nostalgija je čudo. Volim da dođem u Pirot, obiđem roditelje, vidim se sa bratom i provedem vreme sa prijateljima u pirotskim kafanama i kafićima. Odem i do mog sela – Izvora, a možete me videti i na mom redovnom jutarnjem trčanju na keju, posle koga obavezno ide burek za doručak. Pored toga, u kontaktu sam sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, koji je i privatno moj dobar drug, oko nekih inicijativa gde moje iskustvo i stručnost mogu da pomognu. Inače, da iskoristim priliku da pohvalim gradsku upravu za ono što su uradili i što rade za Pirot, jer Pirot je postao pravi moderan grad-kaže Ćirić

I na kraju, savet za mlade ljude koji tek počinju svoje karijere.

-Verujte u sebe, radite na sebi  i nikad, ali nikad ne odustajte – budućnost pripada onima koji veruju u svoje snove i ne odustaju dok ih ne ostvare.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1