Intervju

Intervju: Vladan Vasić o porodici, odrastanju, o rijaliti programima, slobodnom vremenu

Gradonačelnik Pirota u intervjuu Pirotskim vestima govorio je o tome kako provodi slobodno vreme, o svojoj porodici o tome kako je odrastao on, a kako odrastaju njegova deca, ali i o pogubnom uticaju rijaliti programa na mlade naraštaje, o tome kako provodi slobodno vreme i koje knjige čita.

-Slobodno vreme provodim prilično slično kao i ostali Piroćanci. Imam obaveze kao roditelj i hvala bogu da me deca doživljavaju kao običnog roditelja pa me pitaju i o matematici i drugim stvarima. Vikendom se trudim da budem slobodan, idem na bazen, da se družim sa ljudima za koje nemam vremena tokom radne nedelje. Obavezno posećujem kafiće i pijem kafu sa prijateljima u kafiću “Freska”, to je moj ritual za subotu prepodne. Kad je sezona fudbala gledam Radnički, gledam košarku, vikendom u jutarnjim časovima idem na Zatvoreni bazen. Mislim da smo sa bazenom dodali kvalitet više. Ja volim da kažem da Pirot ima nekoliko zvezdica, najmanje četiri. Jedna je Mišelin, druga je novi hotel, jedna je Zatvoreni bazen i jedna je Nišavska dolina. Da bi postali lux grad fali nam još jedna, a to je iz oblasti nadogradnje, IT ili još jedan investitor poput Mišelina. Naravno, tu je Kej kao najlepše mesto grada u svim godišnjim dobima, tako da taj konfor koji Pirot pruža da možete da radite, živite u gradu gde vam je sve na dohvat ruke, a da niste daleko od centara poput Beograda, Sofije, tako da mislim da je Pirot zaista dobro vreme za život-kazao je gradonačelnik Vasić.

Vasić: Pirot ima četiri zvezdice. To su Mišelin, novi hotel, Zatvoreni bazen i Nišavsku dolinu. 

Kako ste odrastali vi, a kako odrastaju vaša deca?

-Dosta interesantno vreme. Mislim da svako vreme nosi svoje breme i svako okruženje oboji čoveka i detinjstvo svojim nekim bojama. Ja sam bio dosta samostalan kao klinac, imao sam dosta vremena za prijatelje ali u to vreme nije bilo interneta, čak ni fiksni telefon nije bio dostupan. Najviše vremena smo igrali fudbal u parku. Današnja vremena su drugačija pa drugačije odrastaju i moja deca. Darko se rodio u vreme kada sam ja počinjao svoju karijeru u Prvom maju, kada smo se selili iz stana u stan. Razvio je ljubav prema fudbalu. Vuk ima neka druga interesovanja, on je spoj IT i sporta što mi se dopada, a Anja je rođena 2007. kad sam uveliko bio predsednik opštine i ona misli da je to normalno okruženje. Možda ona ima malo više samouverenosti nego dečaci, ali ona ima svoj svet, menja interesovanja i mislim da odrasta kvalitetno. Nije toliko opterećena mobilnim telefonima što mi se sviđa, ali i ne čita onoliko koliko bih ja možda želeo-kazao je gradonačelnik Vasić.

PV: Šta se u vašoj kući gleda na televiziji?

-U našoj kući se na TV-u zbog mene, Darka i Vuka najviše gleda sport, pre svega fudbal i košarka, Ivana gleda neke serije ali više na računaru, a Anja ne gleda mnogo televiziju. Ako me pitate za rijaliti programe, ja mislim da je to smeće. To nije zabranjeno kod nas ali to jednostavno niko ne gleda. Mislim da oni mnogo unazađuju razmišljanje mladih, da mnogo vremena stari troše na to. Upravo zbog toga javni servis ima veliku i značajnu ulogu da pruži sadržaj iz oblasti kulture, zabave, kvalitetan edukativni sadržaj-kaže Vasić.

PV: Šta najčešće pretražujete na internetu?

-Mobilni telefon koristim i kao mini računar, za prijem elektronske pošte, pretraživanje na Google-u, pratim vesti i tokom putovanja i u kolima pratim pirotske portale – Pirotske vesti i Plus online, televizije – Televiziju Pirot, Pikanal i nacionalne medije-navodi Vasić.

 

PV: Koristite li društvene mreže?

-Društvene mreže su potpuno dobar alat za komunikaciju sa mladim i to mnogi koriste i oglašivači i političke stranke i privredni subjekti. Ja pre svega imam animozitet prema društvenim mrežama zato što mislim da postoji preterana potreba kod mladih da svaki doživljaj u svom životu izlože sveopštoj javnosti, i onima koji vas vole, ne vole, onima koji vas poznaju ili ne poznaju. Novi fenomen su blogerke koje su preuzele i ulogu obrazovanja naših mladih u odnosu na porodicu, roditelje i škole, što je svojevrsni fenomen. Ne koristim, ali ne podcenjujem značaj društvenih mreža koji je ogroman. Ako vidimo kolko vredi Fejsbuk, šta se sve prodaje na Amazonu, ako vidimo kako su novinske agencije sve više usmerene ka internetu verujem da će se to i dalje razvijati. Sada se razvija i kripto-novac-kaže Vasić.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker