Lokalna samouprava

Interfer: Nagrada za reportažu o kanjonu reke Jerme i povratku na selo

Na Festivalu dokumentarnog filma i reportaže INTERFER, Televiziji Pirot, tačnije autoru reportaže “Povratak”, novinaru Vanji Mijalkov, dodeljena je diploma u kategoriji reportaže. Na istom festivalu, u konkurenciji za nagrade, tačnije u zvaničnoj selekciji,  našla se i reportaža Marijane Ilić, novinarke Pi kanala “Da se ognjišta ne ugase”.

Kako je za Pirotske vesti kazala Vanja Mijalkov, nagrada na INTERFERU je, pre svega, rezultat timskog rada i medjusobnog razumevanja.

-U veoma jakoj konkurenciji, reportaža Povratak nagradjena je diplomom festivala u kategoriji televizijske reportaže. Našli smo se rame uz rame sa najboljim domaćim i svetskim reporterima i novinarima. Grand prix festivala, pripao je Ani Stamenković RTS za reportažu Dnevnik jednog proleća, takodje nagradu za najbolju internacionalnu reportažu dobio je Stuart Ramsay Sky news za reportažu Into the red zone, koji je izveštavao iz žarišta koronavirusa, bolnice u Bergamu. Korona je obeležila i ovaj jubilarni 25.INTERFER, pa su i nagradjene reportaže uglavnom bile vezane za COVID19. Nagradjeni reporteri su iz velikih medijskih kuća, RTS, Prva tv, Nova S, tako da je ovo veliko priznanje za Televiziju Pirot. Meni lično, nagrada znači mnogo, jer kako je rekao Zoran Šaponjić, novinar i višestruki dobitnik nagrada, ovo je jedinstven festival u svetu po ljudima i pricama koje su selektovane. Šaponjić ističe da je INTERFER nešto najvrednije što postoji u novinarskoj profesiji. Predsednik žirija, pesnik Pero Zubac, ističe da je reportaža princeza novinarstva. Ovo je nagrada za mene lično, za Televiziju Pirot i za sam grad. Ovo je dokaz da novinarska profesija ima svetlu budućnost i da se trud isplati. Nagrade dodju, prodju, ostanu večni zapisi da je postojalo jedno vreme, sa nekim ljudima i nekim životnim dešavanjima, na nama novinarima jeste velika odgovornost da budemo odani gradjanima i izveštavamo o svim temama. Bez timskog rada nema uspeha, nema priče i dobrog projekta, zato, velika zahvalnost snimatelju Dejanu Denkoviću, montažeru Milutinu Kostiću, Aleksandru Ćiriću, Milanu Paniću i celoj Televiziji Pirot na čelu sa direktorom Vladimirom Veljkovićem bez čije podrške ne bih mogla da ideje sprovedem u delo. Hvala i svim prijateljima na čestitkama, a Pirot može da bude ponosan na medije koje ima. Nadam se da TV Pirot opravdava očekivanja jer se za našu medijsku kuću čulo i tek će se čuti. Hvala i svim učesnicima reportaže-kazala je autorka za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker