Lokalna samouprava

Intenzivirani radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice Pirot

Rekonstrukcija Opšte bolnice u Pirotu, koja je počela krajem prošle godine, odvija se pojačanom dinamikom. Izvođač radova, bukvalno, koristi svaki povoljan trenutak kako bi se više uradilo, jer su vremenske prilike u velikoj meri otežavale radove. Direktor Bolnice, dr Goran Petrović, kaže da se radi na tri “fronta”. U pripremi je zamena krova na kliničkom delu, završava se hidro i toplotna izolacija na polikliničkom delu, postavljeno je postolje za solarne panele u cilju povećanja energetske efikasnosti, a trenutno se intenzivno menja stolarija. 

Dr Petrović je istakao da je kompletna stolarija koja pripada Domu zdravlja zamenjena kao i u donjem prizemlju. Juče je počelo postavljanje novih prozora u bolničkoj laboratoriji, a danas u apoteci. Sutra i prekosutra će se iskoristiti dva neradna dana za kancelarije u ambulantnom delu.

“Nadam se da ćemo uspeti da sve uradimo kako treba i da će izvođač radova ugovorene obaveze ispuniti o roku. Radna verzija je iznosila 200 radnih dana, ali je povećana za 70. Nadam se da će grad Pirot raspisati i javnu nabavku za projektnu dokumentaciju za drugu fazu rekonstrukcije, a to je unutrašnje uređenje. U planu je da se ono radi u više faza, jer je Bolnica složen sistem, moramo da svakodnevno funkcionišemo i obezbedimo izvođaču radova nesmetan rad” – rekao je, pored ostalog, dr Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker