Lokalna samouprava

Instalirani displeji sa radarima u blizini škola – za veću bezbednost školaraca

U neposrednoj blizini Mlekarske škole i OŠ Dušan Radović postavljeni su displeji sa radarima kao i ležeći policajci na tri kritične tačke u gradu sve sa ciljem povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, kazao je Pirotskim vestima Slobodan Rančić, stručni saradnik za saobračaj u GU Pirot.

-Displeji sa radarom postavljeni su na osnovu Programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Pirota za 2018.godinu, a radovi su malo kasnili zbog vremenskih uslova. Radari su postavljeni na dve lokacije u neposrednoj blizini škola, i to: u ulici 22.divizije i ulici Nikole Pašića. U okviru ove nabavke, pored radara, postavljeno je i 55 metara tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja – ležećih policajaca (na tri kritične lokacije u ulicama Kozaračka, Ćirila i Metodija i Dimitrija Tucovića), kao i 400 metalnih stubića na trotoarima koji su rekonstruisani u proteklom periodu. Naručilac opreme je Grad Pirot, odnosno Savet za bezbednost saobraćaja grada Pirota. Izvođač je Dim energy-kazao je Rančić Pirotskim vestima.

Cilj postavljanja opreme je preventivno delovanje na vozače u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, naročito dece, obzirom da je oprema postavljena uglavnom u zonama škola. Takođe, metalni stubići imaju za cilj da spreče nesavesne vozače da parkiraju vozila na trotoarima i omoguće bezbedno i komforno kretanje pešaka, zajlkučuje Rančić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker