Gradska hronika

Inspektori rada boriće se i protiv diskriminacije radnika od strane poslodavaca

Osim redovnih aktivnosti inspektora rada, u buduće, oni će raditi i na suzbinaju diskriminacije zaposlenih od strane poslodavaca. Danas i sutra se, tim povodom, u hotelu Ana Lux u Pirotu održava savetovanje inspektora rada iz cele zemlje o tome kako da se prepozna postojanje diskriminacije, što je osnovni i početni korak u suzbijanju ove pojave, kojoj je izložen veliki broj zaposlenih širom zemlje. 

 

Prof. dr Mario Reljanović sa Pravnog fakulteta Univerizteta UNION, inspektori rada su prepoznati kao jedna od važnih karika u oblasti prevencije diskriminacije u oblasti rada, ali i pokretanju raznih pravnih mehanizama za zaštitu od diskriminacije.

-Diskriminacija u oblasti rada je najčešća u praksi, ovo je jedan od načina povećanja kapaciteta za suzbijanje ove pojave. Čini mi se da je najveći problem prepoznavanje. Inspektori rada imaju veoma težak zadatak da u kratkom vremenu tokom kontrole prepoznaju indikatore za postojanje diskriminacije. Upravo to je i cilj ovog projekta, dakle, prepoznavanje i aktiviranje pravnih mehanizama za zaštitu radnika od diskriminacije-kazao je Reljanović.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Možete vi da se savetujete do sutra, zna se kako se zapošljava, kako se rinta, a kako se plaća. A inspektori neku paru ispod tezge i naravno ništa ne vide!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker