Lokalna samouprava

Inovativne mere zapošljavanja: Gradu Pirotu odobren projekat “Pružimo ruku teže zapošljivim licima”

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić danas je u Beogradu potpisao ugovor o realizaciji projekta koji je deo poziva Ministarstva rada za inovativne mere zapošljavanja. Reč je o projektu pod nazivom “Pružimo ruku teže zapošljivim licima” a Coliću je ugovor uručio ministar rada Nikola Selaković.

Grad Pirot je konkurisao kod Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja na pozivu za inovativne mere zapošljavanja sa projektom “Pružimo ruku teže zapošljivim licima”.

-Projekat je vredan oko 40.000 evra u dinarskoj protivvrednosti a bavi se zapošljavanjem putem metode učenja na radnom mestu i karijernog savetovanja. Ovakav metod primenjen je i u Lokalnom akcionom planu zapošljavanja. Sredstva koja je Grad bazično opredelio predstavljaće ujedno i finansijsko učešće Grada na ovom projektu. Projekat traje do juna 2023. godine i osnažiće 50 osoba u karijernom savetovanju i 15 osoba koje će pohađati obuke kod poslodavaca sa daljom perspektivom za zapošljavanje. Smatramo da je ovaj projekat priznanje od strane samog ministarstva gradu Pirotu za napore koje čini na polju zapošljavanja teže zapošljivih lica-kazao je Colić za Pirotske vesti.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker