Sport

Inlajn skejting i u Pirotu

Jedan od novih sportova koji su veliki hit u svetu, inlajn skejting ovog leta moći će da upražnjavaju i mladi Piroćanci zahvaljujući Ski i snoubord klubu “Stara planina”, koji će organizovati i besplatnu školu rolera, s obzirom da inlajn skejting predstavlja kombinaciju upravo vožnje rolera i skijanja.

11665493_1619130855031910_1229058736961924327_n

Kako kaže Milan Pešić, iz kluba “Stara planina”, u poslednjim godinama pa i decenijama, činjenica je da dolazi do globalnih klimatskih promena i da se zimski period polako smanjuje i sve je manje snežnog prekrivača.

-To sve uslovljava smanjen broj dana za zimske sportove, kako za takmičare, tako i za rekreativce. Zbog potrebe da se sve to nekako produži, razvio se novi sport Inline skating (Vožnja rolera između kapija) kao u slalomu u skijanju , sa kompletnom opremom kao na skijanju- kaciga, štapovi, štitnici za podlaktice I kolena I ostali štitnici. Sport je u Srbiji prisutan već 4-5 god. Već se održavaju I takmičenja u ovom sportu u nekoliko gradova Jugoistočne Srbije- Niš, Zaječar, Leskovac I Knjaževac. Te trke se boduju ya letnji kup jugoistočne srbije isto kao I takmičenja u skijanju. Bavljenje ovim sportom pruža mogućnosti kako da se takmičari u skijanju što bolje pripreme za zimsku sezonu – radeći suve treninge i sve vreme održavajući skijaški stav i razvoj ciljane muskulature, tako i za rekreativce, koji vole da provedu vreme na aktivan način, i kroz razonodu održavajući svoje potrebe da se bave omiljenim sportom, da ispituju svoje granice, razvijaju nova prijateljstva, uživaju i stiču nova iskustva. Sport je zanimljiv i za početnike, za one koji do sada nisu imali priliku da se susretnu sa skijaškim sportovima, ali uz adekvatnu obuku imaju šansu da probaju nešto novo i iskuse talas adrenalina koji će ih zapljusnuti tokom vižnje. Inline skejting je pogodan za sve uzraste i polove i idealna rekreacija za žitelje brdovitih krajeva, a ukoliko dodje u napretka u tehnici i želje da se proba nešto više, takmičarski aspekt ovog sporta je takodje na zavidnom nivou. Trebalo bi iskoristiti mogućnosti koje imamo I u vrelim letnjim danima naterati decu da se bave nekom fizičkom aktivnošću. Našoj deci je potrebno približiti sve potencijale okoline grada u kome žive-kaže Pešić za Pirotske vesti i dodaje:

-Školu Inline rolera ćemo organizovati na terenu za mali fudbal pored hale “Kej” u 2 termina nedeljno po 90 min. U toku meseca jula I avgusta I prvog meseca bi školica bila besplatna za sve polaznike-kaže Pešić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker