In memoriam

In memoriam – Zoran Stamenović Ringo

Zoran Stamenović Ringo, muzičar, estradni umetnik, pedagog i muzički urednik, bio je jedan od pionira pirotske rok muzike. Kao muzičar svirao je u pirotskim grupama Mlade iskre, Impresije, zatima u džez kvintetu Jovana Jovanovića Kivice, Sekstetu Generacija, orkestru Slobodno vreme, i Pi džez selekšn, a bio je i član KUD-a Predrag Bošković Pavle. Za vreme studija u Beogradu svirao je u rok sastavima Julska jutra i Dragstor sa kojima je izdao i album. Bio je osnivač i član pirotske grupe Ternipe sa kojom je takođe objavio album.

InMemoriam

Zoran Stamenović Ringo bio je organizator i autor brojnih muzičko scenskih dešavanja koja su pratili brojni Piroćanci a jedan je od prvih muzičara u Srbiji koji je osnovao Školu bubnjeva koja je iznedrila mnoge sjajne pirotske bubnjare. Pod njegovim okriljem nastale su mnoge mlade pirotske rok grupe kao što su eM Si Dži, Blis, Donald dak, Anastazija, Impuls K, ali i grupu Pirotskih bunjara.

U Radio Pirotu radio je na mestu muzičkog urednika gde je takođe ostavio značajan pečat kao autor brojnih muzičkih emisija, između ostalih Istok zapad, Yu nostalgija, Blek end vajt, Ad libitum, 2M rok d best i Peta strana sveta.

FB_IMG_1432718986671

Zoran Stamenović Ringo danas je sahranjen na Tijabarskom groblju.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker