In memoriam

IN MEMORIAM – Dragan Tomanović 1963-2017

U ponedeljak, 20.02.2017. je u 54. godini iznenada preminuo Dragan Gaga Tomanović, nekadašnji košarkaš i trener KK”Pirot”.

Dragan Gaga Tomanović rođen je 1963. godine u Pirotu. Debitovao je sa 16 godina za prvi tim KK”Pirot” 1979 godine, zajedno sa Aleksandrom Panićem u Srpskoj ligi Istok. Igrao je Gaga za “Pirot” sve do 1987. godine sa igračima kakvi su bili Mile Jovanović, Mirko Denković, Mile Mržljak, njegov prezimenjak Jovan, Vukašin Mladenović, Stevan Stamenović, Slobodan Petrović, Miroljub Živković, Zoran Jocić, Zoran Marković i ostali. Bio je član ekipe koja se 1981. godine plasirala u Drugu ligu i učesnik čuvene utakmice u Beogradu 1981. protiv “Vojvode Stepe” koju je “Pirot” dobio nakon petog produžetka. Odigravši 8 sezona za prvi tim prekinuo je igračku karijeru 1979 godine preuzevši kao trener ekipu od Mileta Mržljaka u Jedinstvenoj srpskoj ligi. Trener prvog tima KK”Pirot” bio je u četiri navrata ukupno 8 sezona, poslednji put 2007. godine kada je ekipu nakon 17 sezona vratio u Prvu srpsku ligu (tada Jug).

Pored “Pirota” Dragan Tomanović je bio trener i Ženskog Košarkaškog kluba “Pirot”, u više navrata niškog “Ergonoma”, “Prokuplja”, slovačkih prvoligaša “Banjik” Handove i “Riker” Komarno i niškog Eko Basketa”.

Dragan Tomanović je radni vek van košarke uglavnom proveo u pirotskom “Prvom Maju” i niškoj opštini “Pantalej”. Za sobom je ostavio tri sina.

Sahrana Dragana Tomanovića će se obaviti u sredu, 22.02.2017. na starom pazarskom groblju u 13 časova.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker