In memoriam

In memoriam – dr Svetislav Nešić

Dr Svetislav Nešić rođen je na Preobraženje, 19. avgusta 1936. godine u Držini kod Pirota. Osnovnu školu je pohađao u Držini i Beogradu. Gimnaziju i Medicinski fakultet završio je u Beogradu. Od 1965. godine radio je u Zdravstvenom centru u Pirotu kao pedijatar.

U periodu od 1976. do 1982. godine radio je u Domu zdravlja Voždovac u Beogradu. Po povratku u Pirot osnovao je Službu neonatologije u novootvorenoj gradskoj bolnici. Kao pedijatar neonatolog je radio do penzionisanja 2001. godine.

in memoriam dr svetislav nesic

Njegov najznačajniji profesionalni rezultat je dostizanje najviših standarda u smanjenju broja umrle novorođenčadi. U tom domenu Bolnica u Pirotu je dostigla rezultate koji su bili u svetskom vrhu, što je verifikovano na stručnim skupovima. Dr Nešić je bio predsednik Atletskog kluba Pirot, krajem osamdesetih godina prošlog veka, kada su pirotski atletičari osvajali medalje na saveznim i republičkim takmičenjima. U vremenu kada su građani Pirota podigli glas 1996. i 1997. bio je predsednik Opštinskog odbora Srpskog pokreta obnove. Dr Nešić se sve vreme tokom svog rada zalagao za povećanje nataliteta, javno i na stručnim skupovima na kojima je učestvovao. Dajući lični primer sa suprugom Nevenkom imaju tri sina i desetero unuka. Dr Svetislav Nešić je kako je često govorio, radio na izvoru života.

Sahrana je danas u 14h na Novom pazarskom groblju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker