Gradska hronika

Igrali u čast poginulih oficira Vojske Srbije – Vladana Jovanovića i Srđana Stevanovića

Danas je u Nišu, u organizaciji Vojske Srbije, održan Memorijalni turnir u malom fudbalu u znak sećanja na poginule oficire Vojske Srbije – Vladana Jovanovića iz Pirota, kapetana Vojske Srbije i Srđana Stevanovića iz Prokuplja. Jovanović i Stevanović su poginuli u tragediji koja se dogodila kod Aleksinca 7. septembra 2017. godine. Obojica su bili uzorni oficiri Vojne policije. Veoma emotivan razgovor sa  porodicama poginulih oficira imao je komandant Kopnene vojske – general-potpukovnik Milosav Simović. General Simović je  istakao da Vojska nije i nikada neće zaboraviti svoje uzorne oficire koji su tragično nastradali, i da će učiniti sve da se ovim porodicama pruži pomoć. 

Kapetan Vladan Jovanović – u njegovu čast je igran turnir u Nišu

Ovo je drugi memorijalni turnir, prvi je održan u Pirotu. Oba oficira su bili strastveni fudbaleri, vrsni sportisti i uzorni pripadnici Vojske Srbije. Upravo to je razlog zbog čega su njihovi prijatelji došli na ideju da se organizuje Memorijalni turnir.

Na turniru su učestvovale ekipe Vojne policije, Nebeskih anđela, ekipa Bučić, u kojoj je igrao Srđan Stevanović i ekipa Spartaka, nekadašnjeg Prčevca, čije boje je branio kapetan Vladan Jovanović. Na kraju je pobedila ekipa Spartaka. Članovi ekipe Spartaka, po rečima Bojana Ilića, velikog prijatelja pokojnog kapetana Jovanovića, posvetili su ovu pobedu svom nekadašnjem saigraču.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker