Lokalna samouprava

Iduće godine još tri zgrade sa novom fasadom

Lokalna samouprava grada Pirota obezbedila je sredstva, u iznosu od petnaest miliona dinara, za uređenje fasada tri stambena objekta čime se nastavlja započeta aktivnost u cilju postizanja energentske efikasnosti u zgradarstvu. Posle sagledavanja konkursne dokumentacije odlučeno je koje će se zgrade obnavljati, a za sedam stambenih zajednica će se sufinansirati izrada projektne dokumentacije.

“Ono što je bitno istaći pred nama je uređenje zgrada u Takovskoj, Ustaničkoj i Ulici Srpskih vladara. Važno je reći da se ne sagledava samo uži centar grada već šire. Takođe, slična je situacija i sa izradom projektne dokumentacije za objekte u Pazaru i Tijabari. Izrada projektne dokumentacije je pri kraju i time ćemo naš deo obaveza ispuniti, tako da će te stambene zajednice ravnopravno moći da konkurišu naredne godine za izvođenje radova. Ove godine smo izdvojili petnaest miliona dinara, a videćemo kako će biti iduće godine, jer sve zavisi od Budžeta grada” istakao je Bojan Pešić, načelnik za urbanizam,stambeno komunalne poslove i građevinarstvo.

Uređenje fasade u Dragoševoj, sa dvorišne strane, se privodi kraju. Trenutno se razmatra početak i način izvođenja radova strane prema Crvenom trgu imajući u vidu da je reč o prometnom delu grada gde je najviše izražen saobraćaj pešaka. Radovi se izvode u okviru prethodnog konkursa.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker