Gradska hronika

Iako je početak leta, pripreme za zimu uveliko u toku

Iako je tek početak leta, Piroćanci se uveliko pripremaju za novu grejnu sezonu. Cena kubnog metra ogrevnog drveta ide i do 7.000 dinara. Prodavci kažu da je potražnja velika i da postoji mogućnost da cene još narastu.

Piroćanci koji će se naredne zime grejati na drva uveliko nabavljaju ogrev. Najpopularniji način kupovine ogreva i ove godine je direktno od  privatnih prodavaca kod kojih je kubni mera dostigao cenu i do 7000 dinara. Na stovarištima je cena bukovog drveta , isečenog i cepanog sa isporukom na kućnu adresu 8500 dinara po kubnom metru.

Za razliku od ranijih godina kada se ogrev najčešće nabavljao preko Šumskog gazdinstva, sada se Piroćanci zbog procedure koja je za mnoge komplikovana, jer porudžbna ide direktno putem kol centra, odlučuju za jednostavniji način kupovine koji je najčešće skuplji.

Najstari sugrađani su još februara mogli da obezbede ogrev za narednu zimu posredstvom Udruženja penzionera po ceni od 6300 dinara za metar kubni.  Za kupovinu ogrevnog drveta na deset rata bez kamate prijavilo se 158 penzionera od oko 3000 članova, koliko ovo Udruženje broji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de