Sport

I sport i vaspitanje – Sportski klub Pobednik uvodi brojne inovacije u svoj rad

Sportski klub Pobednik iz Pirota, u kome se sportom bavi osamdesetak mališana, uvodi brojne inovacije u svoj rad, a po rečima dr Nemanje Cvetkovića, osnivača kluba, cilj je da, osim težnje da se deca privole da se bave sportom i da žive sportskim načinom života, izgrade svoju ličnost na pravi način, steknu zdrave navike koje će im mnogo značiti u životu.

-Nedavno smo snimili film u kome na popularan način deci razbijamo sve tabue vezano za odlazak kod zubara i pokušavamo da im objasnimo značaj preventivnih pregleda, redovnog pranja zuba a sve sa ciljem očuvanja zdravlja zuba-kaže Cvetković za Pirotske vesti.

Po njegovim rečima, upravo film, čiji je autor u ovom slučaju Aleksa Cakić,  je pravi medij koji je pristupačan mališanima i koji se pokazao vrlo efikasnim. “Pobednik” organizuje i brojne kampove u prirodi, na Staroj planini u Dojkincima, ali i na moru, u zavisnosti od uzrasta dece.

-Već narednih dana – tačnije 25. juna organizujemo dva kampa u Dojkincima. Kampovi su namenjeni deci uzrasta od 6 do 10 godina i tu za mališane organizujemo veliki broj aktivnosti u prirodi, upoznajemo ih sa načinom života na selu, učimo boravku u prirodi, pomalo i preživljavanju u prirodi, naravno na deci prihvatljiv način, organizovaćem posete seoskim domaćinstvima, farmi Eva, organizovaćemo pešačenja, gostovaće nam i pirotski vatrogasci, biće i maskembala i mnogih drugih aktivnosti, sve uz prisustvo lekara, vaspitačica…-kaže Cvetković.

Osim kampa u Dojkincima koji će biti održan u Sportsko-rekreativnom centru u Dojkincima, nekadašnjoj karauli, SU “Pobednik” organizuje i kamp na moru, za malo starije mališane, uzrasta od 10 do 17 godina.

-Kada je reč o boravku na moru, tu je takođe mnogo aktivnosti, biće adrenalinskih aktivnosti, plesova i mnogo drugih aktivnosti koje mališani ovog uzrasta prosto obožavaju i odlične su za njihov psiho-fizički razvoj-kaže Cvetković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker