Lokalna samouprava

I sport i ekologija(foto galerija)

Danas je u Pirotu, na centralnom gradskom trgu održana manifestacija “Ekolimpijada” na kojoj su se mališani iz pirotskih škola predstavili svojim sugrađanima igrom i pesmom. Slogan ove manifestacije koju je podržala i opština Pirot je “Moje školsko eko dvorište”, a cilj je da osnovci kroz sport i zabavu, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i značaj važnosto očuvanja životne sredine.

[envira-gallery id=”25703″]

 

U delu programa “Olimpijska aleja” posađeno je pet stabala koja predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Stabla su posađena u školi u selu Krupac. Takođe, u okviru posete školi,  kompanija Coca-Cola poklonila je  sportske rekvizite u vidu lopti za fudbal, košarku i odbojku.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine. Projekte edukacije mladih Olimpijskog komiteta Srbije već drugu godinu za redom podržava i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović kazao je da je reč o odličnoj manifestaciji čiji su promoteri srpski olimpijci poput Andreja Milovanovića, olimpijca i reprezentativca Srbije u streljaštvu.

-Ovo je odlična promocija zdravih stilova života među najmlađima, bavljenja sportom, ali i očuvanja životne sredine, tako da nam je veoma drago što je i Pirot među devet opština u Srbiji u kojoj se održava ova manifestacija-kazao je Popović i dodao da mu je posebno drago da će deca naučiti da čuvaju životnu sredinu, s obzirom da naš grad obiluje prirodnim lepotama na Staroj planini i drugim predelima

Andreja Milovanović kazao je da  je cilj akcije da se spoji ekologija sa sportom.

-Veoma je važno baviti se sportom, ali je važna i ekologija i očuvanje naše životne sredine-kazao je Milovanović.

Organizator ove manifestacije je Olimpijski komitet Srbije.

foto Aleksandar Ćirić

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker