Reportaža

I Pirot ima svog Majkla Džeksona

 Svetomir Simić, u Pirotu poznatiji kao Cvrle,  ceo svoj život posvetio je kralju popa, Majklu Džeksonu. Osim što se oblači u identičnu garderobu koju najvećim delom sam pravi po uzoru na svog idola, on je “skinuo” i sve njegove pokrete po kojima je kralj popa postao čuven.

svetomir kao majklPotpuna fasciniranost i ogromna ljubav prema liku i delu Majkla Džeksona „rodila” se daleke 1987. godine.

– Tada sam u bioskopu gledao film „Munvoker” i prvi put video spot za čuvenu pesmu i jedan od najvećih svetskih pop-hitova ikada „Smooth criminal”. Bila je to ljubav na prvi pogled. U rekordnom roku sam nabavio nekoliko spotova do kojih se onda, kada nije bilo interneta i Jutjuba, veoma teško dolazilo i počeo da „skidam” pokrete i korake. Danonoćno sam vežbao ne bi li Džeksonovu tehniku, koja je po mnogima najbolja i najsavršenija na svetu, uvežbao do maksimuma. Kasnije, 1992. godine sam ispunio svoj životni san i bio na Džeksonovom koncertu u okviru turneje „Dangerous” i tada me je fasciniranost Majklom potpuno obuzela – priča Svetomir za Pirotske vesti.

svetomir na takmicenju ja imam talenat_2Kada je već savladao Majklovu tehniku, Svetomir je krenuo sa nastupima širom Srbije.

– Osvojio sam toliko pehara da im ne znam broj. Nastupao sam širom Srbije i Bugarske, na svim mogućim takmičenjima u densu i svuda osvajao nagrade. Mnoge pehare sam izgubio, poklanjao svima, jer mi te nagrade nikad nisu značile puno. Jednostavno, ja uživam u tome što radim, to me ispunjava u potpunosti, a nagrade mi stvarno ništa ne znače. U poslednje vreme učestvujem u „Ja imam talenat”, gde sam prošao prvi krug – priča Svetomir.

Vest da je Majkl Džekson umro, koja je za trenutak obišla celu planetu, Svetomira je kao strela pogodila pravo u srce.

– Isprva, kada sam na CNN-u čuo vest, mislio sam da nije istina. Kada sam video da je Majkl stvarno umro, danima sam plakao kao malo dete. Nisam mogao da se smirim nedelju dana. Nisam verovao da je umro. Osećao sam se kao da mi je umro neko najrođeniji. Ipak, Majkl i dalje živi u mom srcu i živeće sve dok ono kuca – ističe Svetomir.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

3 Comments

  1. Neki muškarci celog života ostanu dečaci, što naravno ne mora da znači da su detinjasti. Isto tako, ima ljudi koji “zalede” svoj lični identitet i za razliku od većine niti se menjaju, niti grade sopstveni, već su preslikali druge kojima se dive.

    Čini mi se da Svetomir spada i u jedne i u druge.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker