Gradska hronika

I ovog leta sladoled najjeftiniji u Pirotu

I ovog leta u Pirotu se jede najjeftiniji sladoled. U poslastičarnicama jedna kugla košta od 20 do 30 dinara, dok građani u ostatku Srbije kuglu sladoleda plaćaju oko 80 dinara a u prestonici i do 180 dinara. I kolači su u Pirotu sa cenom od 50 dinara među najjeftinijim u zemlji.  

Do pre par godina, Pirot je pored kačkavalja i ćilima bio poznat i po kugli sladoleda od 10 dinara, pa gosti koji dolaze u Pirot nisu propuštali priliku da se rashlade i zaslade sa malo para. Slično je i sada, kada je kugla sladoleda po ceni od 20 ili 30 dinara, u zavisnosti od poslastičarnice, ubedljivo najeftinija u zemlji. Mnogi su u neverici kada čuju cenu, pa je pirotski sladoled naročito popularan za goste koji dolaze iz prestonice gde po ceni jedne “beogradske” ovde dobijaju od 6 do 9 kugli.

U Pirotu se sladoled može kupiti i iz već zaboravljene “točilice”, cena je u zavisnosti od veličine sladoleda od 40 do 100 dinara, a ukus nepromenjen, višedecenijski.

I kolači su u Pirotu jeftiniji nego u drugim gradovima. U četiri poslastičarnice  koje rade u gradu, tradicionalne tulumbe i baklave koštaju od 50 do 60 dinara. Poslastičari kažu da je najvažniji kvalitet proizvoda koji uz niske cene  garantuje prodaju. Zato se za mele pare u svakom trenutku mogu kupiti sveži kolači i sladoled.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker