Obrazovanje

I OŠ “Vuk Karadžić”od naredne školske godine uvodi pripremni predškolski program

Osnovna škola “Vuk Karadžić” od naredne školske godine uvodi pripremni predškolski program.  Za sada je ovo jedina škola u gradu koja nema predškolce u svojim prostorijama a glavni razlog, prema rečima direktora, Tugomira Cvetkivića je bio nedostatak prostora. Ove godine su u prvi razred upisana četiri odeljenja pa je škola podnela zahtev Ministarstvu prosvete i čeka se dozvola za pripremni predškolski program.

Direktor škole objašnjava da je cilj škole da se obezbedi prostor i za ostale  vanastavne aktivnosti u školi. “Mi godinama unazad imamo problem sa prostorom, teško organizujemo dodatne, dopunske aktivnosti i časove razrednog starešine. Sa novom organizacijom  nastave tehnike i informatike gde se odeljenja dele još manje imamo prostora. Jedina smo  škola u gradu koja nema nema pripremni predškolski program ali to želimo omogućimo roditeljima jer je interesovanje veliko. Iz tih razloga smo i stavili četiri odeljenaj pravog razreda, nemamo tehnoloških viškova i koristimo pravi momenat, čekamo dozvolu iz Ministarstva tako da ćemo od naredne školske godine imati i pripremni predškolski program” – kaže direktor, Tugomir Cvetković.stara škola oš vuk karadžić u pirotu

Cvetković kaže da je urađen i projekat rekonstrukcije stare škole ali da još uvek nije poznato čemu će ovaj objekat služiti nakon rekonstrukcije. On kaže da je bilo mnogo ideja i da  veruje da se neće još mnogo čekati na rekonstrukciju i da će objekat dobiti namenu kakavu zaslužuje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker