I Piroćanci pomažu lečenje malog Dušana

Podelite

Veliki broj Piroćanaca uključio se u akciju prikupljanja pomoći za lečenje malog Dušana Todorovića kome je najhitnije potreban novac za skupe terapije i lečenje. Vlasnik kafića Passage i picerije Fresh Dalibor Drinić odlučio je da se priključi akciji tako što će u petak i subotu, od svake naručene kafe 50 dinara biti uplaćeno na račun za lečenje malog Dušana, a od svake prodatog parčeta pice u piceriji Fresh po 30 dinara za lečenje malog Dušana. 

Dušan Todorović rođen je 21.06.2014. godine u Beogradu. Prvi simptomi bolesti su uočeni krajem 2016. godine, kad je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina. Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je napipao u trbuhu deteta strano telo, nakon čega je dao uput u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostifikovan tumor – neoblasma.

Nakon izvršene biopsije, pristupilo se hemoterapiji u Beogradu, koja je rezultirala smanjenjem tumora do operativne veličine. Prva operativna intervencija je realizovana u eksperimentalnoj klinici „Sent Jude“ u Memfisu (SAD). Posle operacije, postupak lečenja se nastavio u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži na Institutu za majku i dete u Beogradu i sprovedene hemoterapije.

Usled pojave recidiva, Dušan hitno mora da ide u kliniku „Sant Joan de Deu“ u Barseloni na dodatno dijagnostifikovanje, testiranje i analizu krvi i dva ciklusa hemoterapija i imunoterapiju. On je životno ugrožen i ovaj tretman mu je od posebne važnosti u cilju spasavanja njegovog života.

Cena ovog tretmana je 191.312,81EUR.

Pomozimo Dušanu Todoroviću uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

Dušanu se može pomoći i slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara), ali zbog hitnosti se preporučuje od strane Fondacije Podrži život, da se uplate vrše na namenske račune, s obzirom da je zbog administrativnih razloga potrebno mesec dana da se novac od operatera prebaci na račun korisnika pomoći.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1