Ljudi velikog srca

Humanitarna predstava o deci sa autizmom “Dar”

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Udruženje za pomoć MNRL Pirot organizuje besplatnu pozorišnu predstavu Dar.

Predstava DAR, autorke Milene Đorđević, se kroz priču o porodici, o ljubavi i prihvatanju različitosti na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma. To je društveno angažovan teatar koji ima za cilj podizanje opšte svesti o ovom problemu. Komad prati dečaka Kostu, koji je u stanju autizma od njegovog rođenja do puberteta, kao i kroz šta sve prolazi njegova porodica kad se suoči sa takvim problemom. Ovo je priča, pre svega, o ljubavi i prihvatanju svih onih koji su na bilo koji način različiti od nas. Kosta će vratiti svoju porodicu pravim vrednostima i sve nas u publici podsetiti da treba da zastanemo u životu i okrenemo se ka onima koje volimo. Osim što je sama po sebi edukativna, posle predstave postoji i interaktivna tribina, na kojoj učestvuju glumci, defektolog, učitelj, nastavnik i roditelj deteta sa autizmom. Preporuku za ovu predstavu dao je Gradski sekreterijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, grada Beograda. U predstavi igra šest glumaca koji su članovi različitih beogradskih pozorišta ujedinjeni u društveno angažovanu trupu U.R.A.

Pogledati ovu predstavu je veliki korak u podizanju opšte svesti o stanju osoba sa invaliditetom kao i demarginalizacija osoba u stanju autizma i podrška njihovim porodicama.
Priključite se našoj ideji i budite deo tima koji širi pozitivne vibracije.

Naša ideja je da se pirotskoj publici predstavi ova izuzetno poučna predstava i da na taj način napravimo korak ka boljem razumevanju osoba sa smetnjama u razvoju i pružimo emocionalnu podršku porodicama u suočavanju sa problemom, prihvatanju i izgradnji pozitivnog stava.

Predstava bi se održala na bini Narodnog pozorišta u Pirotu, 03.12.02107. godine u 12:00h.

Budite deo inkluzije promenite sebe!

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker