Gradska hronikaOstale vesti

Humanitarna akcija učenika Mlekarske škole

Povodom obeležavanja Dana škole, Djački parlamet Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“, organizovao je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Mihajla Stamenkovića, dečaka koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Ujedno, akcija je imala i edukativni karakter jer su građani mogli da se upoznaju sa “Piramidom  ishrane” i  zdravim načinom života.

Učenici i zaposleni Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za lečenje Mihajla Stamenkova iz Pirota. Đaci su prodavali slatkiše i proizvode koje su obezbedili donatori a građani su donirajući novac ujedno učestvovali u lutriji.

Prema rečima Maje Manić, koordinatorke Djačkog parlamenta akciju su podržali učenici osnovne škole “Vuk Karadžić”, Srednje stručne škole i deca iz  PU “Čika Jova Zmaj”. Namirnice je donirala kompanija “Marmil”  a deo namirnica je iz Mlekarske radionice i radionice “Nugatelina” gde učenici Mlekarske škole obavljaju stručnu praksu.

Katarina Jovanović, učenica škole i član Parlameta podsetila je da su učenici Mlekarske škole već prikupljali sredstva za lečenje malog Mihajla i da je današnja akcija na trgu nastavak humanitarnih aktivnosti Djačkog parlamenta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker