Gradska hronika

Humanitarna akcija prikupljanja novčane pomoći za Igora Nikolića

Igor Nikolić, muzičar iz Pirota, boluje od teškog oblika multiple skleroze. Njemu je potreban novac za nabavku medicinske opreme, koja će mu u određenoj meri olakšati borbu sa ovom bolešću. Njegove humane kolege i prijatelji organizuju humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčane pomoći za kupovinu Bakofenske pumpe, koja košta 13 000 evra. Tokom avgusta biće organizovane žurke na kojima će oni svirati za Igora. Akciji su se priključili i Rotakakt i Rotarti klub Pirot.   

humanitarna akcija

U humanitarnoj akciji učestvuju gotovo svi muzičari iz Pirota, a oni su i inicijatori ove ideje.

– Organizovali smo se kako bismo pomogli našem sugrađaninu, koji boluje od g35 oblika multiple skleroze. Prikupljena sredstva namenjena su kupovini Baklofenske pumpe, koja se ugrađuje u kičmenu moždinu i koja će Igoru olakšati kretanje. Prva žurka biće organizovana 16. avgusta u Moto klubu “Anđeli”, a druga će biti održana 18. avgusta u kafeu “My place”. Pokušaćemo da prikupimo bar deo potrebnih novčanih sredstava– kaže Marko Petrović, muzičar iz Pirota.

Između ostalih ovoj akciji su se priključili Laki ritam bend, Nacionalna klasa, Spens, Ekskluziv bend, In vivo bend, Fajront bend iz Babušnice. Takođe, pomoć i podršku pružaju i Vladimir Stojanović, Gabrijela Pejčev, Đorđe Gogov i Nikola Kitanović. Rotakrakt i Rotari klub Pirot pripremili su kutije, koje će biti postavljene u gradu radi prikupljanja dobrovoljne pomoći.

Svi ljudi dobre volje, koji su u mogućnosti i žele da doprinesu ovoj akciji mogu da pomognu uplatom novčanih sredstva na tekući račun 160-5410200059273-70.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker