Ljudi velikog srca

Humani gest mladih Piroćanaca

Grupa mladih Piroćanaca danas je Dečjem dispanzeru u Pirotu uručila donaciju-aparat za lečenje i dijagnostiku mališana sa astmom i drugim plućnim bolestima-plućni oksimetar.

ACA_0695_resize

Kako je Pirotskim vestima kazao jedan od inicijatora ove akcije Marjan Minčić, reč je o aparatu koji nije velike vrednosti ali je nedostajao Dečjem dispanzeru u Pirotu.

-Slučajno sam saznao da ovaj aparat nedostaje i kada sam čuo od lekara da njegova vrednost nije ogromna, već desetak hiljada dinara, dogovorili smo se sa prijateljima da pokušamo da prikupimo taj novac što smo i uspeli. Na ovaj način želimo da motivišemo i druge humane ljude u Pirotu da na ovakve i slične načine pomognu medicinske i druge ustanove u našem gradu-kazao je Minčić.

Dr Dragan Đorđević kaže da će ovaj uređaj omogućiti kvalitetniju dijagnostiku i preglede mališana koji su oboleli od astme, bronhitisa i drugih plućnih bolesti.

-Želim da se zahvalim ovim mladim ljudima na humanom gestu jer će nam ovaj aparat, iako nije neke velike vrednosti, puno značiti-kazao je dr Đorđević.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker