Ljudi velikog srca

Humane Piroćanke počele da šiju maske za medicinare koji su na “prvoj liniji fronta”

Nekoliko naših humanih sugrađanki počelo je sa šivenjem maski za naše lekare koji su na prvoj lini odbrane od opakog korona virusa. Prve maske sašile su naše sugrađanke Irena Panajotović Pešić, iz Udruženja “Simeon”, ali i naša poznata spisateljica Nataša Panić. 

Nataša Panić za Pirotske vesti kaže da među svojim prijateljicama i ljubiteljima njenih knjiga ima mnogo lekara, medicinskih radnika i da je, čim je čula da im nedostaju maske, odlučila da aktivira svoju šivaću mašinu i počne da šije maske.

Irena Panajotović Pešić, koja ima i svoje Udruženje “Simeon”, koje se bavi i humanitarnim radom takođe uveliko šije maske za naše medicinare.


-Mi smo sa šivenjem maski krenuli kada smo čuli da osoblje u bolnici nema dovoljno maski. Nekoliko dana kasnije kontaktirala nas je i Dragana Nejković, volonter u kriznom štabu Pirota i Udruženju Osveženje, sa molbom da uradimo maske i za patronažne sestre u Pirotu, a ovoj akciji se priključuje još naših sugrađanki, neke doniranjem materija, a druge šivenjem. Ovom prilikom želimo da zamolimo sve dobre ljude, koji su u mogućnosti, da na bilo koji način pomognu i podrže ovu akciju. Mogu pomoći doniranjem materijala ( pamučno platno, lastiš ) ili šivenjem. Na internetu ima dosta snimljenih tutorijala za šivenje maski pa ko je u mogućnosti i ima mašinu može da se priključi-poručila je Irena u izjavi za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de