Reportaža

Holanđani na svom 9.000 kilometara dugom putu Evropom biciklima, prošli i kroz Pirot

Bračni par iz Holandije, Irma i Sajsi Vonderže, na svom 9.000 kilometara dugom proputovanju Evropom biciklima prošli su i kroz Pirot.

Kako su kazali Pirotskim vestima, oni su se na put uputili kako bi upoznali što više nacija, kultura, ljudi, planiraju da proputuju kroz najmanje 15 zemalja, a put bi trebalo da traje pola godine.

-Krenuli smo iz Beča, prošli Austrijom, Slovačkom, Mađarskom, stigli do Srbije gde smo upoznali zaista neverovatne ljude. Srbi su neverovatno gostoprimljiv i gostoljubiv narod, nude nam prenoćište, namirnice, rado komuniciraju sa nama, zaista smo oduševljeni-kaže Sajsi, koji radi u internacionalnoj kompaniji koja se bavi transportom.

Njegova supruga Irma, koja je radila u farmaciji, napustila je posao kako bi krenula na ovaj put koji za cilj ima borbu protiv globalnog zagrevanja.

-Imamo sajt preko koga mogu da se uplate donacije namenjene jednom Holanđaninu koji je u Severnoj Španiji kupio 15 hektara zemljišta koje je bilo potpuno devastirano i pokušava da ga uz primenu modernih metoda vrati u rodno zemljište. Za svaki pređeni kilometar obezbeđujemo jedan evro ali pozivamo i druge ljude da nas podrže i da nam se pridruže na našoj misiji-kaže Irma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 2zeetjes (@2zeetjes)

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker