Pirot - Mali Jerusalim

HODOČASNICI: Od Hilandara do Ostroga pešače i traže da se sačuvaju svetinje u Crnoj Gori i na Kosmetu!

Trojica hodočasnika iz Crne Gore i Srbije, Aleksadnar Babić iz Prijepolja, Miloš Ajković iz Podgorice i Pljevljak Čedo Gačić uputili su se na hodočašće u okviru koga će preći peške više od 1.200 kilometara kako bi tokom svog putešestvija apelovali na očuvanje srpskih svetinja u Crnoj Gori i na Kosmetu.

hodočašće pirot

Oni su na svom putovanju juče prošli i kroz Pirot, gde su, kako kažu, izuzetno dočekani.

-Piroćanci su osvetlali obraz, zaista smo dočekani od strane naše braće izvan naših očekivanja. Čak nam je i jedna vaša sugrađanka, Nadežda Šešelj, koja inače živi u Beogradu i ne nalazi se trenutno u Pirotu, dala ključeve svoje kuće, gde nas je dočekao i ručak i gde smo boravili dva dana. Zaista smo oduševljeni gostoprimstvom, a probali smo i pirotske specijalitete poput pirotske peglane kobasice-kaže Aleksandar  za Pirotske vesti i dodaje da su u Pirotu, osim Piroćanaca, dočekani i od strane pravoslavne braće iz Niša, koji su došli u Pirot kako bi ih pozdravili i dali podršku njihovoj svetoj misiji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Pomaze Bog braco i sestre krenuli smo put Bele Palanke

Објава коју дели Hodocasnici (@hodocasnici) дана

Oni su do Pirota prošli preko 500 kilometara, a kako kažu, na svom putu nisu imali ni najmanjeg problema.

-Bog je sa nama. Nikakvih problema nismo imali. Naša želja je da ukažemo da se srpske svetinje u Crnoj Gori sačuvaju, da se vrate onome kome i pripadaju-kažu hodočasnici.

fotografije – lična arhiva

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker