Gradska hronika

Hapšenje zbog prevara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su S. M. (1989) i S. Ć. (1970) iz Dimitrovgrada zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo prevara. Takođe policija je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu, podnela krivičnu prijavu protiv pedesettrogodišnjeg muškarca, osumnjičenog za isto krivično delo.

Sumnja se da su oni od 2016. do 2019. godine sa teritorije opštine Dimitrovgrad, putem mobilnih telefona sa sim-karticama bugarskih operatera pozvali više od 300 državljana Republike Bugarske kojima su se lažno predstavljali kao advokati ili službena lica policijskih stanica u Bugarskoj, dovodeći ih u zabludu da će im obezbediti posao prevodioca za uhapšene osobe u Republici Bugarskoj.

Oni se sumnjiče da su za ove usluge zahtevali i primili novac, koji su putem međunarodne banke za transfer novca podizali u Pirotu i Dimitrovgradu.

Na ovaj način njih trojica su, kako se sumnja, pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 3.000.000 dinara i 6.000 evra.

Osumnjičeni S. M. i S. Ć. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu, dok se pedesettrogodišnji muškarac nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog drugog krivičnog dela.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker