Gradska hronika

HAPŠENJA u Dimitrovgradu, Nišu i Beogradu – uhapšeno šest osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave u Zaječaru, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, na području Niša, Dimitrovgrada i Beograda, uhapsili su šest osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe, koje su, od marta do kraja aprila ove godine, omogućili za najmanje 207, za sada nepoznatih osoba i 30 državljana Avganistana, nedozvoljen prelaz državne granice Republike Bugarske i Republike Srbije, a zatim njihov tranzit do Beograda, u cilju ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi uhapšeni su N.Đ. (1988), B. M. (1981), G. C. (1967), N. A. (1982), Đ. I. (1973), B. A. (1980), dok je protiv devet osoba podneta krivična prijava za isto krivično delo.
Kako se sumnja, pripadnici oganizovane kriminalne grupe koju je kao organizator predvodio N.Đ. vršili su ovo krivično delo radi sticanja protivpravne finansijske koristi, koju su delili u zavisnosti od zadatka koji su imali.

Policija je od osumnjičenih oduzela 26.350 evra, šest automobila, 16 telefona, SIM kartice i dva tableta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker