Gradska hronika

Starateljima po 15.000 dinara!

U Gradskoj upravi Pirota, danas su podeljena rešenja o jednokratnoj novčanoj pomoći od po 15.000 dinara starateljima dece  koja odrastaju u hraniteljskim porodicama.

Rešenja je iz ruku gradonačelnika Vladana Vasića primilo 34 staratelja,odnosno dece, tradicionalno uoči Uskrsa.

-Lokalna vlast preko svojih instuticija pomaže da ova deca odrastaju bez većih problema. Drago mi je što ste primili ovu pomoć, ali mi nije drago što se broj ovakve dece povećava. Posebno sam zahvalan porodicama koje čuvaju više ovakve dece, kao što je to slučaj sa jednom porodicom u Gnjilanu koja brine o četvoro mališana. Iz gradskog budžeta je ove godne za sve vidove pomoći najmlađima izdvojeno oko 60 miliona dinara-zaključio je gradonačelnik Vasić.Pomoćnik gradonačelnika Milica Golubivić je konstatovala da je ovo tradiciolanan vid pomoći uoči svakog Uskrsa i da se dodeljuje već 9 godina.

– Vaš položaj je veoma zahtevan jer morate da se brinete o deci koju ste preuzeli. Nažalost broj ovakve dece se povećava iz godine u godinu. Zahvalna sam gradu koji pokazuje veliko interesovanje za  vaš položaj -obratila se hraniteljima Marija Vasić, direktorka Centra za socjilani rad po čijem je spisku pomoć i dodeljena.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker