Gradska hronika

Gumenu obuću vrhunskog kvaliteta prepoznali kupci iz Azije, Amerike, Skandinavije, EU…

U prvih šest meseci 2017. godine kompanija „Tigar.a d.“ isporučila je 2400 pari zaštitnih čizama za vatrogasnu brigadu Hong Konga, a vrednost ove isporuke iznosila je 95 328 evra. Gumenu obuću vrhunskog kvaliteta kompanije Tigar iz Pirota prepoznali su kupci iz Azije, Amerike, Skandinavije, Zapadne Evrope.


Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije poručio da se među kupcima od 2009. godine nalazi se i Vatrogasna brigada iz Hong Konga- “Fire Service Department”.
“Godišnje potrebne količine za Hong Kong variraju od 1500 do 3000 pari, a vrednost iznosi od 60 do 145.000 evra po tenderu. Radi se o tehnički najzahtevnijim proizvodima koji pored uslova konkurencije u procesu tamošnje nabavke, moraju da zadovolje i stroge funkcionalne uslove. Kompanija Tigar uspešno odgovara na zahteve i dobija posao od 2009. godine tako da vatrogasci Hong Konga zahvaljujući kvalitetu Tigrovih vatrogasnih čizama mogu bez straha da hodaju kroz otvoreni plamen”, kaže direktor Vladimir Ilić.

Prema rečima novog direktora, osim vatrogasne jedinice Hong Konga kompanija „Tigar a.d.“ zaštitnom obućom snabdeva skandinavsku vojsku, a gumeni opanak u boji dobro je poznat i prihvaćen čak i u dalekom Japanu.
“Kompanija Tigar a.d. u svom poslovanju od preko 80 godina, susretala se sa brojnim izazovima. Zahvaljujući radu i optimizmu preko 1500 zaposlenih, ova kompanija uspevala je da prevaziđe brojne padove, da opstane i da bude, ne samo zaštitni znak Pirota, već cele Srbije”, poručio je direktor Ilić.

fotografije Tigar AD/PROMO

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker