Kultura

GREŠNA ŽENA: Izuzetna promocija romana Dušice Milanović Marike, u izdanju Narodne biblioteke Pirot

Večeras je u prepunom dvorištu Muzeja Ponišavlja, u organizaciji Narodne biblioteke Pirot, promovisan roman “Grešna žena”, autorke Dušice Milanović Marike, inače poreklom Piroćanke.

-Knjiga je na pirotskom, izdavač knjige je Narodna biblioteka Pirot i mislim da je knjiga ovde kod kuće. Motiv greha je prisutan, ali slojevito. U jednoj niti je kazivanje grešne žene, u drugoj niti je magijski deo knjige, a sve se to na kraju sliva u jedan tok. Moje nastojanje je da se govor Pirota što vernije prikaže, i to ne samo reči od kojih su neke već zaboravljene, već i da se prikaže mentalitet ljudi ovog kraja-kaže Milanovićeva.

Direktorka Narodne biblioteke Pirot Bojana Ćirić kazala je da je Dušica Milanović Marika poreklom iz Pirota.

-Zbog toga je smatramo zavičajnim piscem. Ova promocija je pokazala da imamo odličnu saradnju sa svim ustanovama kulture u Pirotu. Zbog renoviranja Doma vojske, sve promocije su tokom leta bili u Muzeju Ponišavlja i Galeriji “Čedomir Krstić”, kojima se zahvaljujem. Veče su oplemenili glumica Danica Mitić, koja je čitala odlomke iz knjige, kao i hor Doma kulture. Juče je izašla još jedna knjiga u našem izdanju. U pitanju je zbirka poezije Dušanke Nešić Dušanove – “Ceo svet”. Promocija ove knjige planirana je za septembar-kazala je direktorka Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker