Gradska hronikaOstale vesti

Grčka ponovo hit destinacija za Piroćance

Grčka je i ovog leta  hit destinacija za Piroćance. Na drugom mestu je Turska gde većina na odmor ide autobusom ali je sve više onih koji iz NIša na odmor  putuju avionom, kažu turistički radnici u Pirotu. Interesovanje Piroćanaca za letovanje u Albaniji i Crnoj Gori za razliku od prošle godine je znatno slabije.

U zavisnosti od destinacije i načina prevoza cena letovanja za četvoročlanu porodicu kreće se u rasponu od 500 do 1500 evra.  Na izbor utiče i dubina džepa i prethodno  iskustvo pa tako među  Piroćancima ima onih koji ne menjaju  mesto za odmor i onih koji uvek biraju novu destinaciju. Posle prošlogodišnje pauze  Grčka je ponovo najpopularnija. Među najprodavanijima su i aranžmani za Tursku.  I Egipat je zbog  blizine niškog aerodroma  popularan kod  Piroćanaca koji svoj odmor planiraju u septembru ili oktobru . Mnogi će na odmor u Bugarsku gde su najatraktivniji termini do 15. avgusta.  Evidentno je da je oslabilo interesovanje za Albaniju i Crnu Goru koje su prošle godine zbog korona virusa bile najpopularnije.

U turističkim agencijama kažu da je zbog platežne moći Piroćanaca slabo interesovanje za luksuzne destinacije i podsećaju da su najbolje prošli  oni koji su svoj odmor rezervisali još u januaru kada su cene bile niže uz mogućnost plaćanja na rate.

Turistički radnici kažu da su aranžmani uglavnom rasprodati i da gotovo nema last minut ponuda za one koji nisu na vreme isplanirali svoj odmor.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker