Ostale vesti

Gradu Pirotu uručen ugovor o sufinansiranju mera populacione politike

U Palati Srbija u Beogradu dana 22.06.2023. god. svečano uručen ugovor o sufinansiranju mera populacione politike gradu Pirotu.
Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof.dr Darija Kisić, svečano je uručila ugovore lokalnim samoupravama za projekte podrške porodicama i deci.


Od ukupno 52 lokalne samouprave, grad Pirot je sa svojim projektom visoko rangiran na listi i jedna od lokalnih samouprava koja je dobila značajna finansijska sredstva za realizaciju podržanog projekta. Projekat je osmislio Savet za populacionu politiku grada Pirota.
Ukupna vrednost projekta je oko 19 miliona dinara, pri čemu je 11.354.397.00 dinara učešće Ministarstva a 7.569.598,00 dinara je iz budžeta Grada Pirota.
Jednim delom projekta finansiraće se uređenje vrtića „ Neven“ ( unutrašnjeg prostora, fasade i dvorišta) a u cilju poboljšanja bezbednosti i uslova boravka dece u vrtiću.
Drugi deo projekta je nabavka savremenog ginekološkog stola i CTG aparata za Službu ginekologije Doma zdravlja Pirot, sa ciljem unapređenja reproduktivnog zdravlja žena i sigurnijeg praćenja zdravlja ploda tokom trudnoće.
Savet za populacionu politiku je formiran zbog važnosti demografskog razvoja Grada Pirota. Pred nama su sveobuhvatni izazovi i zadaci podsticaja rađanja, kreiranje pogodne klime za rađanje i odgajanje većeg broja dece u porodicama, rekla je predsednica Saveta, Milena Dimitrijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker