Lokalna samouprava

Gradsko veće – usvojen predlog rebalansa i Budžeta za 2020.godinu

Danas je održana sednica Gradskog veća, i na njoj se između ostalog polemisalo o rebalansu budžeta za ovu godinu, kao i o prelogu Budžeta za 2020.godinu. Uz usvajanje predloga za prenamenu, predlozi su usvojeni i biće prosleđeni odbornicima Skupštine grada, na konačno usvajanje.

Načelnica Odeljenja za privredu i finansije, Jagoda Šnele u izjavi novinarima, kazala je da je trenutno izvršenje budžeta u pogledu prihoda, idealno, iznad planiranog, dok je rashodna strana manje realizovana u odnosu na plan, i manje je utrošeno sredstava od planiranog, zbog niza opravdanih okolnosti. U rebalansu budžeta opredeljeno je dodatnih 91 milion dinara, koji su nakon detaljne analize i razgovora sa korisnicima, raspoređeni novim predlogom koji će se naći i pred odbornicima.

Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, nakon sednice Veća, izjavio je da je rebalans budžeta u ovom periodu godine nešto normalno, jer svake godine Grad ostvari uštede, koje na ovaj način dodatno raspoređuju korisnicima.

– Dodatnih 91 milion dinara, opredelili smo, kako bi obezbedili nesmetano funkcionisanje naših korisnika, kao i do sada, ali i da izvršimo plaćanje za urađene investicije, koje smo prethodno planirali da plaćamo u periodu od dve godine. Time smo stvorili uslove da i narednu godinu počnemo bez dugovanja i neizvršenih obaveza. Poznato je, da je naredna godina, izborna godina, i stvaramo uslove, što je najkorektnije, da ko bude formirao većinu, ima sve uslove za normalan rad, bez obaveza i dugovanja. – kazao je gradonačelnik Vasić.

Vasić je još dodao da postoji velika baza projekata, od kojih će neki biti finansirani iz sopstvenih sredstava naredne godine, ali će i spremno čekati konkurse za finansiranje, od strane ministarstva i drugih donatora. Kao jedan od najvažnijih za narednu godine, biće početak gradnje otvorenog bazena, čija izrada projekta je u toku.

Foto i video – Gradska uprava Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker