Gradska hronika

Gradsko kupalište zvanično otvoreno

Gradsko kupalište danas je zvanično pušteno u rad.  Ekpe Sportskog centra Pirot radile su prethodnih dana na uređenju kupališta – teren je očišćen, bazen dezinfikovan, ograđen prostor za kupanje, popravljena sva oprema. Zbog  talasa zahlađenja, kupači će tek za nekoliko dana moći da uživaju na Gradskom kupalištu.

gradsko kupaliste 230615
Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika Pirota, izrazio je žaljenje zbog toga što je sezona na Gradskom kupalištu otvorena sa zakašnjenjem.

– Izgubili smo više od pola sezone i to je nedopustivo. Smatram da je kupalište potrebno Pirotu i da bi zbog toga trebalo da narednu sezonu otvorimo na vreme i da probamo da nađemo način, da preko Sportskog centra, iznajmimo kupalište na duži period, jer bi onda verovatno i grad izdvojio više sredstava za ovu namenu i mogli bismo vise da pružimo kupačima, kako bi uživali ovom našem „pirotskom moru“ – izjavio je Panajotović.

kupaliste

Ovogodišnja sezona traja’e kraće zbog zakašnjenja u procedurama, istakao je Bojan Ranđelović, zamenik gradonačelnika za vanprivredu.

– Kasno smo počeli da sređujemo kupalište iz objektivnih razloga, naime dobili smo kasno saglasnost od „HE Zavoj“ i želim da pohvalim ekipe SC Pirot, što su uspeli da srede kupalište u kratkom roku – rekao je Ranđelović.

kupaliste
arhiva

Ekipe Sportskog centra Pirot radile su na uređenju kompleksa. Filip Filipović iz SC Pirot, kaže da su u rekordnom roku završili sve pripremne radove i da će za nekoliko dana Piroćanci spas od letnjih vrućina osim na Nišavi i Zatvorenom bazenu moći da potraže i na Gradskom kupalištu.

– Sve potrebne službe su angažovane, uspeli smo sve da se organizujemo za 10 dana, po potpisivanju ugovora i primopredaji. Voda je poslednjih dana bila u kompezacionom bazenu 1, tako da se delom zagrejala i čim dostigne optimalnih 24 stepena, kako se preporučuje, očekujemo kupače i to nadam se već krajem nedelje – kaže Filipović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker