Gradska hronika

Gradsko kupalište će ipak raditi ove sezone

Grad Pirot dobio je dozvolu Republičke direkcije za imovinu za upravljenje kompenzacionim bazenom 2 u letnjim mesecima.  Sportski centar Pirot angažovao je sve resurse na sređivanju prostora, kako bi Gradsko kupalište bilo otvoreno za desetak dana.

kupaliste

Po zahevu „Hidroelektrane Pirot“ dato je odobrenje za ustupanje Gradskog kupališta Gradskoj upravi, odnosno Sportskom centru Pirot, a ugovor će biti potpisan narednih dana.

– Gradsko kupalište nije naše, mi dobijamo taj prostor na korišćenje na dva meseca tokom letnje sezone. Ne znamo pod čijom je tačno upravom kompenzacioni bazen 2 i zbog prebacivanja nadležnosti nismo mogli ranije da dobijemo dozvolu, zato ove godine kasnimo sa otvaranjem kupališta. Radićemo u dve smene, kako bismo mogli da završimo sav posao i da za desetak dana otvorimo Gradsko kupalište – rekao je Pirotskim vestima direktor SC Pirot, Nenad Đorđević.

kupaliste u jeku sezone

Radnici Sportskog centra već uveliko rade na uređenju “Pirotskog mora”. Kako bi organizovali rad kupališta u skladu sa Zakonom, pored sređivanja prostora, SC Pirot treba da angažuje i licencirane spasioce, dežurne lekare, inkansante, redare i noćne čuvare.

-Predstoji nam uređenje plaže, sređivanje dna kupališta, kao i obavezna dezinfekcija i dezinsekcija, a sa Zavodom za javno zdravlje potpisaćemo ugovor o redovnom kontrolisanju ispravnosti vode. Veoma je važno da kupalište ima stalan dotok vode, zato kompenzacioni bazen ne bi smeo da bude prazan – kaže Đorđević.

Pored Gradskog kupališta, Piroćanci će spas od vrućine moći da potraže i na Nišavi, gde dežuraju lekari i spasioci, kao i na Zatvorenom bazenu. Poslednjih dana Zatvoreni bazen beleži rekordnu posećenost, dnevno se proda oko 1000 karata.

S obzriom na to da je evidentna potreba kupališnih objekata u gradu, u Strategiji razvoja Grada Pirota postoje projekti za izgradnju bazena, rekao je Đorđević Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker