Lokalna samouprava

Gradska uprava počela izradu Lokalnog ekološkog akcionog plana za period od 2019. do 2023. godine

Gradska uprava grada Pirota je započela izradu Lokalnog ekološkog akcionog plana (LEAP) grada Pirota za period 2019. -2023. godine uz pomoć konsultanata iz „Aurora green“ d.o.o. iz Beograda, preduzeća za inženjering i konsalting iz oblasti životne sredine. Prvi sastanak je održan 26. novembra  u svečanoj sali Gradske uprave Pirot koja je bila prepuna zainteresovanih građana.

Lokalni ekološki akcioni plan kao strateški dokument razmatraće probleme na celokupnoj teritioriji grada Pirota, te se pozivaju građani da se uključe u izradu ovog plana kroz popunjavanje ankete.
U ponedeljak, 3. decembra u sali za sastanke gradske uprave Pirot konsultanti su održali seminar na temu „Metodologija izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana za grad Pirot“ učesnici su bili članovi radne grupe za izradu LEAP-a grada Pirota. Radnu grupu na čelu sa koordinatorkom Anom Petrović, iz gradske uprave čine i predstavnici javnih preduzeća, obrazovnih i zdravstvenih ustanova, privatnog sektora, kao i organizacija civilnog društva. Članovi radne grupe su imali priliku da se upoznaju sa sadržajem LEAP-a, procenom stanja životne sredine, učestvuju u izradi vizije grada, evidentiranju ekoloških problema, rangiranju prioriteta prilikom rešavanja ekoloških problema u Pirotu.
Članovi radne grupe imaju obavezu da dostave dokumentaciju i podatke u vidu zvaničnih izveštaja o trenutnom stanju svih parametara životne sredine na osnovu kojih će konsultanti izradi LEAP grada Pirota.
U okviru izrade plana naš grad raspisuje konkurs u osnovnim školama za izbor najboljeg crteža koji će se naći na naslovnoj strani Lokalnog Ekološkog Akcionog Plana.
Svaka škola će izabrati po tri crteža i dostaviti do 17. 12.2018. u Gradsku Upravu, nakon tog roka komisija će izabrati tri najbolja crteža koji će biti nagrađeni, a jedan od njih biće izabran za naslovnu stranu Lokalnog Ekološkog Akcionog Plana.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker