Lokalna samouprava

Gradska toplana uvodi gas kao energent. Potpisan ugovor o gasifikaciji Energane Senjak

Gradska toplana je nakon završene javne nabavke potpisala ugovor o gasifikaciji Energane Senjak sa firmom Gasteh iz Inđije. Kako je Pirotskim vestima danas kazao direktor Gradske toplane Bratislav Ćirić, izvođač se već danas uvodi u posao, vrednost radova je oko 15.5 miliona dinara a već decembra se očekuje da Gradska toplana, odnosno Energana Senjak, počne da koristi gas kao glavni energent, dok će mazut ostati kao alternativa.

-Završena je procedura javne nabavke i početkom ove nedelje izabran je najpovoljniji ponuđač – Gasteh iz Inđije. Mi smo potpisali ugovor  o projektovanju i izvođenju radova na gasifikaciji Energane Senjak. To podrazumeva projektovanje, izvođenje mašinskih, elektro, građevinskih radova. Vrednost radova je oko 15.5 miliona dinara. Gradska toplana finansira ovaj važan posao iz sopstvenih sredstava, rok za izvođenje radova je 90 dana tako da ja očekujem da u decembru mesecu imamo potpuno novi energent u Energani Senjak, da počne da radi na gas i da ovu grejnu sezonu završimo sa gasom kao energentom-kazao je Ćirić za Pirotske vesti.

Po njegovim rečima, svega nekoliko toplana u Srbiji ima gas kao energent.

-Toplana Pirot je među prvih četiri-pet u zemlji koja imaju ovaj energent koji je neuporedivo prihvatljiviji i sa stanovišta cene, a posebno zaštite životne sredine. Naši planovi su, da kada u decembru krenemo sa grejanjem na gas, mazut ostane kao alternativni energent i da celu sezonu završimo koristeći komprimovni tečni gas kao glavni energent-kazao je direktor Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker