Gradska hronika

Gradska Toplana u Pirotu koristiće i ove godine gas kao energent – Moguće poskupljenje grejanja zbog poskupljenja struje i energenata

Gradska Toplana u Pirotu koristiće komprimovani tečni gas kao energent za isporuku toplotne energije svojim korisnicima. Bratislav Ćirić, direktor Toplane, kaže da ne očekuje neke nepredviđene oklonosti već da i ove sezone snabdevanje gasom bude uredno bez obzira na izbor dobavljača. Javna nabavka za izbor najpovoljnijeg dobavljča gasa biće raspisana krajem avgusta ili početkom septembra.  gradska toplana pirot

Direktor Gradske toplane kaže da će do 15. septembra sve biti  potpuno  spremno za narednu  grejnu seezonu. Za radzliku od predhodne grejene sezone kada je bilo dosta neizvesnosti oko energenata i da li će ih biti dovoljno i po kojoj ceni, sada je izvesno da će se i ove sezone koristiti komprimovani tečni gas  i da će isporuka biti uredna.

“Minula grejna sezona je protekla u najboljem mogućem redu, verujem da će tako biti i ove godine, Sve ukazuje na to da, što se tiče isporuke energenata, neće biti problema ove grejne sezone” – kaže Ćirić.

Direktor Toplane kaže da je moguće poskupljenje grejanja koje zavisi od cene gasa i ostalih parametara koji utiču na cenu isporuke toplotne energije.  “Videćemo kakava će biti javna nabavka, najavljeno je veće  poskupljenje struje, očekuje se  i poskupljenje gasa, moramo sve da sagledamo i kako nam zakonska obaveza nalaže da se do 1. septembra obratimo osnivaču sa cenom za ovu grejnu sezonu” . On nije mogao da precizira za koliko bi grejanje moglo da poskupi ali kaže da ne očekuje značajno poskupljenje grejanja i da  će biti sagledani svi parametri  od kojih zavisi cena.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker