Lokalna samouprava

Gradska toplana obeležava jubilej – 45 godina postojanja i rada

JP Gradska toplana danas obeležava važan jubilej – 45 godina postojanja i rada. Ova godina, odnosno aktuelna grejna sezona, kako je Pirotskim vestima kazao direktor Gradske toplane Bratislav Ćirić, jedna je od najznačajnijih jer već nekoliko meseci kao glavni energet koristi se komprimovani tečni gas.

-Mnogo toga je urađeno poslednjih godina, pogašene su kotlarnice širom grada, ceo sistem grejanja prebačen je na modernu kotlarnicu Senjak, koja od ove sezone funkcioniše na komprimovani tečni gas kao glavni energent. Ovu grejnu sezonu obeležiće i funkcionisanje u režimu vanrednog stanja, koje nas nije omelo da uz dodatno zalaganje zaposlenih, nastavimo da uspešno isporučujemo toplotnu energiju. To ćemo nastaviti do kraja sezone, ali i nadalje, ukoliko to vremenski uslovi budu iziskivali. Svim zaposlenima u Gradskoj toplani želim da čestitam Dan firme, da se zahvalim na trudu i zalaganju i da tako nastavimo i na dalje-kazao je Ćirić Pirotskim vestima.

Gradska toplana u Pirotu osnovana je 1. aprila 1975. godine.

I ekologija i ekonomija

Uvođenje komprimovanog tečnog gasa ima dvostruki značaj, i sa aspekta ekologije, jer je reč o “zelenom” energetnu neuporedivo ekološki prihvatljivijem od mazuta, ali i sa ekonomskog, jer je mnogo lakše obezbediti nesmetano i redovno snabdevanje gasom po prihvatljivim cenama, dok sa mazutom to nikako nije slučaj, kaže direktor Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker