Korona virusObrazovanje

Gradska prosvetna inspekcija: Nema razloga za brigu oko upisa prvaka

Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja određeno je da se upis dece u prvi razred osnovne škole vrši od 1. aprila do kraja maja. U prvi razred školske 2020/2021.g.upisuju se deca koja su rođena u periodu od 01.03.2013.g. do 28.02.2014.g. Međutim, imajući u vidu trenutnu situaciju obaveštavaju se roditelji da nema razloga za brigu ili žurbu, jer će svim budućim učenicima biti omogućen upis i kasnije.

Potrebna dokumentacija za upis može se dostaviti tek kada se za to steknu uslovi. Dečiji dispanzer vrši lekarske preglede, za upis dece u školu, ali u manjem obimu i isključivo po pozivu,tako da nema potrebe voditi decu na preglede samoinicijativno. Predškolska ustanova, za svu decu koja su pohađala pripremni predškolski program, izdavaće potrebne potvrde nakon ukidanja zabrane rada obrazovnih ustanova.  Interresorna komisija komisija trenutno ne radi, ali će svi zahtevi roditelja za određivanje IOP-a njihove dece biti obrađeni. Provera spremnosti dece za polazak з školu(testiranje), biće obavljeno kada škole počnu sa radom. Od 1. aprila, roditelji koji za to imaju mogućnosti, mogu elektronskim putem, svoju decu da prijave za određenu školu. Ostali će to uraditi kasnije.

PU “Čika Jova Zmaj” će putem medija i na svom sajtu obavestiti roditelje o načinu upisa dece u vrtić i upisa dece u pripremni predškolski program.
Imajući u vidu da je počela nastava na daljinu i da zaposleni u ustanovama obrazovanja obavljaju rad od kuće, molimo predstavnike obrazovnih ustanova da svedu broj ljudi koji borave u ustanovama na minimum (2-3). Ostani kod kuće, zaštiti i sebe i druge.

Gradska prosvetna inspekcija

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker