Temska dobila na poklon dečju igraonicu

Podelite

U organizaciji Saveta za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja juče je svečano otvorena igraonica za decu “Smajli“ u selu Temska. Akcijom „Neću da brigam i ja se sada igram“ prikupljen je veliki broj igračaka za decu, uz poseban doprinos MO Poljska Ržana, MO Stanica i Saveta za kulturu.  Uz pomoć i podršku članova Unije mladih opremljene su i oplemenjene prostorije iznad seoske ambulante, u kojima će se deca bezbedno igrati u prijatnoj atmosferi. Pomoć i podršku pružile su i dve članice SNS-a iz ovog sela.

Deca na selu imaju priliku da se češće igraju na otvorenom i borave u prirodi, što je od izuzetnog značaja za razvoj deteta. Međutim, nemaju ono što deci u gradu pruža boravak u vrtićima, a to je međusobno druženje dece kroz koje razvijaju socijalne kompetencije, razvijaju veštine komunikacije, stiču nova saznanja u interakciji sa drugima, i imaju dostupnost raznovrsnog didaktičkog materijala.
Ovom akcijom, sa puno ljubavi i zadovoljstva, stvoreni su takvi uslovi i deci u selu Temska. Igraonicu „Smajli“ oplemenjuje veliki broj raznovrsnih igračaka, počev od autića i lutkica, kockica i bockica, slagalica i memorijskih kartica, boja i bojanki, do table za crtanje, šator-kućice, stočića i stoličica, rekvizita za fizičke aktivnosti i muzičkog uređaja za prijatniju i veseliju atmosferu.


Roditelji koji dovode decu u igraonicu, imaće priliku da i oni međusobno razmene svoja iskustva o roditeljstvu, da posmatraju svoje dete u društvu druge dece i da se uključe u zajedničku igru sa decom
Igraonicu su svečano otvorili Dragana Đorđev, koordinator Saveta za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja, Marija Pejić Mladenović član Saveta za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja i Milan Jovanović, poverenik GO SNS-a u Pirotu, uz prisustvo desetak aktivista SNS-a iz Pirota i velikog broja meštana sela i njihove dece, kojima je i namenjen ovaj lep prostor.


Nakon otvaranja deca su imala priliku da se druže i igraju u novonastaloj sredini, a nije izostavljeno ni iznenađenje za decu, mafini sa smajlićima, koje su priredile Dragana i Marija.


U narednom periodu Savet za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja planira još nekoliko ovakvih i sličnih akcija.

Podelite

3 Komentara

 1. Jelena

  13.07.2018. at 23:50

  Izmamili su osmehe na decijim licima. Svaka cast za ulozen rad I trud.

 2. Dragana

  14.07.2018. at 09:47

  Dovoljno je videti osmeh na licima malisana,da bi shvatili pozitivan efekat ove akcije.

 3. elazivkovic

  14.07.2018. at 19:12

  Svaka cast ljudima koji su se setili malisana na selu…

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1