“Tajers” i dalje u vrhu srpskog izvoza

Podelite

Kompanija “Tigar” tajers iz Pirota, u prvih 11 meseci prošle godine, izvezla je robe u vrednosti od 365,8 miliona evra. Ovakav izvozni bilans kompaniju je svrstao na 4. mesto  među 15 najvećih izvoznika Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, ispred “Tajersa” su “FCA”(nekadašnja Zastava) iz Kragujevca sa blizu 700 miliona, zatim  smederevska Železara koja pripada kineskoj “HBIS” grupi sa 695 miliona evra i NIS koji je ostvario  eksport od 436 miliona evra. Petnaestak  najvećih srpskih izvoznika ukupno je od izvoza inkasiralo 4,1 milijadi evra.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1